YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME KAYIT DÖNEMİ BİLGİ FORMU

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle yorucu ve meşakkatli bir süreç sonunda başarılı olarak üniversiteli olmaya hak kazandığınız ve üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizleri tebrik eder, akademik yaşamınızda başarılar dileriz. 

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize  “Yabancı Dil-İngilizce” ile ilgili olarak yapacağımız bu bilgilendirme metnini lütfen dikkatlice okuyunuz. Sınav yer ve saat bilgisi için https://ydb.iku.edu.tr "Haberler" bölümünü takip ediniz.

Değerli Öğrencilerimiz, 

İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’ne hoşgeldiniz. 

Akademik ve sosyal birçok sınav ve zorluğu aşarak üniversite eğitimi almaya hak kazandınız ve şu andan itibaren hayatınızı şekillendirecek ve yeni bir boyut getirecek olan Üniversitemize kayıt yaptırdınız. Yabancı Diller Bölümü olarak, İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimimiz, lisans ve önlisans programlarındaki yabancı dil derslerimiz ile eğitiminiz boyunca sizlere destek olmaya çalışacağız. Bölüm olarak, insana değer vermek, doğru ve etkili iletişim kurmak ve hem akademik hem de sosyal fayda yaratmak temel esaslarımızdandır. 

Öğretim dili İngilizce olan lisans programları için Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bu noktada, bizler, ihtiyaç duyduğunuz dil becelerini sizlere kazandırmak için varız ve bu süreçte öğretim görevlilerimiz rehberleriniz olacaktır. Başarınıza yön verecek olan da sizlersiniz. Sizlerden beklentimiz, göstereceğimiz yolda azimle ve sabırla yürümenizdir. 

Unutmamalıdır ki, yabancı bir dil öğrenmek sadece yükseköğretimde yapacağınız çalışmalar için değil aynı zamanda ufkunuzu genişletmek, dünyayı daha iyi anlamak ve tanımak anlamına gelir. Yabancı Diller Bölümü olarak hedefimiz, verdiğimiz yabancı dil dersleri ve oluşturduğumuz sinerji ile ahlaklı, özgüvenli, çalışkan, farkındalığı yüksek, vizyonlu, entellektüel ve araştırmacı öğrenciler yetiştirmektir. Yalnızca akademik başarı için değil, aynı zamanda küreselleşen dünyanın gerektirdiklerine de cevap verebilecek şekilde kendinizi geliştirme yolunda sizlere destek olmaya çalışacağız. Bölümümüzden alacağınız İngilizce Hazırlık Eğitimi ve diğer dil derslerinin sizlere değer katmasını umut ediyoruz.

Sizler artık İstanbul Kültür Üniversitesi ailesinin bir ferdisiniz. Tekrar aramıza hoşgeldiniz. Hepinize çalışmalarınızda ve eğitim hayatınızda başarılar diler, bütün hocalarımızla birlikte sizlerin yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. 

Sevgi ve başarı dileklerimle, 

Öğr. Gör. Dr. Sinan BATAKLAR
Yabancı Diller Bölüm Başkanı

 

Online Sınav Prosedürleri

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDSTS) - Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS)  
Muafiyet Sınavı  

 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/05/2020 - 10:54