İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık Sınıfı)

İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, öğrencilerine bir eğitim-öğretim yılı içinde İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi sağlar. Güz yarıyılı başlangıcında yapılan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı’nda (YDYS) başarılı olamayan öğrenciler, seviyelerine uygun sınıflarda (Beginner, Elementary, Pre-intermediate ve Intermediate) Şirinevler Yerleşkesi’nde verilen İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimine başlarlar. Öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizin genel yabancı dil altyapılarını oluşturmak ve dört temel dil becerisi olan Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma becerilerini birbirleriyle bağlantılı olarak geliştirmektir. Hedefimiz, ayrıca, dil öğreniminde bilgi teknolojilerini en üst düzeyde kullanabilen, kendine güvenen, eleştirel bakış açısına sahip, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmektir. Bahar yarıyılında İngilizce Hazırlık Sınıfı’na devam eden öğrencilerimiz kendilerini ilerideki akademik hayatlarına taşıyacak olan çalışmalar yaparlar. Bu açıdan, hedefimiz öğrencilerimizin eğitim sürecine aktif katılımını sağlamaktır. Uyguladığımız programda, öğrencilerimiz sınıf içerisinde oluşturulup geliştirilen ortama geri bildirimler, ders gelişim dosyaları, sınıf içinde kullanılan eğitim materyalleri ile yapılan ödevler, ve İngilizce öğretim görevlilerimiz tarafından başlatılan ve sürdürülen sınıf içi çalışmalarla katkı sunarlar. Öğrencilerimiz akademik becerilerinin farkındalığı ve keşfedip geliştirmeleri konusunda yakından denetlenirler ve bu becerileri, bütün bir eğitim-öğretim yılına yayılmış olarak muhtelif ölçüm araçları ile takip edilir.