İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (EK YERLEŞTİRME) GÜZ YARIYILI ONLINE SINAV PROSEDÜRÜ (MUAFİYET)

Değerli Öğrencilerimiz,

Öğretim dili Türkçe olan Önlisans ve Lisans programlarına kayıt yaptırmış öğrencilerimiz için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 13 Ekim 2020 tarihinde, saat 10:00-12.00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Toplamda çoktan seçmeli 50 sorunun bulunduğu sınavın süresi 55 dakikadır. Bu saat dilimleri arasında, sizin için uygun olan zaman diliminde, sınavınızı alabilirsiniz. Sınava başlamadan önce internet bağlantınızın ve pil durumunuzu kontrol edip yeterli düzeyde olduğunu teyid etmek sınavda teknik sorun yaşamamanız açısından önemlidir. Öğrencilerimizin Yabancı Dil I dersinden muaf olmaları için 60-69, Yabancı Dil I ve II derslerinden muaf olmaları için ise 70 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Bu puanları alan öğrenciler, ilgili derslerden A ile geçmiş sayılacaklardır.

Çevrimiçi sınavımız Üniversitemizin CATS platformunda yürütülür. Kaydınızı tamamladıktan sonra
tarafınıza kullanıcı adı ve şifreniz iletilecektir. “cats.iku.edu.tr” adresine giderek kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme erişim sağlayabilirsiniz. CATS'te oturum açtığınızda, örnek sınav göreceksiniz. Bu sınav deneme amaçlıdır ve sistemin işleyişini kavramanız amacıyla sizler için tasarlanmıştır.

Yabancı Diller Bölümü olarak sınav prosedürüne aşinalık kazanmanız adına sizlere rehberlik edecek bu dokümanı hazırladık. Sınav esnasında uygulamanız gereken temel adımlar aşağıda belirtilmiştir. Lütfen her adımı dikkatlice okuyunuz ve tüm noktaları anladığınızdan emin olunuz.

MUAFİYET SINAVI YÖNERGESİ

Çevrimiçi sınavda izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1.    cats.iku.edu.tr adresine gidiniz.

2.    Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

YDB

3.    Ekranının üzerinde bulunan 20-21 İngilizce Muafiyet dersini seçiniz.

YDB


4.    “Kısa Sınav ve Testler” sekmesine girerek ilgili sınava tıklayınız.

YDB


5.    “Sınava Başla”ya tıkladıktan sonra soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz.

YDB


6.    Sınavın sonunda, cevaplarınızın kaydolması için “Kaydet” butonuna tıklayınız.

YDB


7.    Çıkış yapmadan önce “Notlandırılmak Üzere Gönder”e tıklamayı unutmayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyecek ve notlandırılmayacaktır.

YDB

8.    Lütfen sınav esnasında bilgisayar veya tablet kullanınız. Sınavda teknik bir sorunla karşılaşmanız durumunda, sınav süresi içinde cevaplarınızı bir kez daha değerlendirmeye gönderebilirsiniz. Bu durumda, yüksek olan puanınız geçerli olacaktır.

9. Her iki denemede de teknik problem (elektirik kesintisi, internet bağlantısı kopması vb.) yaşamanız halinde, bu durumun ekran görüntüsünü alıp, durumu anlatan bir maili, s.sariyildiz@iku.edu.tr ya da a.pamuk@iku.edu.tr gönderdiğiniz taktirde, durumunuz değerlendirilip, size geri dönüş sağlanacaktır.

Sınav esnasında ürününüzü kendi emeğinizle oluşturmanız akademik başarınız açısından önemlidir.

ÖNEMLİ NOT: Sınavlara zamanında katılıp yukarıda belirtilen tüm adımlarla birlikte değerlendirme prosedürleriyle ilgili yapılan tüm açıklama ve duyuruları takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır..

Sağlıklı günler dileriz.
Yabancı Diller Bölümü

 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/05/2020 - 11:06