YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DGS VE EK YERLEŞTİRME KAYIT DÖNEMİ BİLGİ FORMU

Sevgili Öğrenciler,
Öncelikle yorucu ve meşakkatli bir süreç sonunda başarılı olarak üniversiteli olmaya hak kazındığınız ve üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizleri tebrik eder, akademik yaşamınızda başarılar dileriz. 
 

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize  “Yabancı Dil-İngilizce” ile ilgili olarak yapacağımız bu bilgilendirme metnini lütfen dikkatlice okuyunuz. Sınav yer ve saat bilgisi için https://ydb.iku.edu.tr "Haberler" bölümünü takip ediniz.

DGS ve Ek Kontenjan ile İstanbul Kültür Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilerden Öğretim Dili Türkçe olanların Yabancı Dil Muafiyet Sınavları ve Öğretim Dili İngilizce olanların Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavları (YDSTS) 07 Kasım 2018 tarihinde Şirinevler Yerleşkesi Yabancı Diller Bölümü Binasında saat 14.00’te yapılacaktır.

Yalnızca öğretim dili İngilizce olan program öğrencileri eğer YDSTS’den 40/100 ve üzerinde puan alırlarsa 08 Kasım 2018 tarihinde Şirinevler Yerleşkesi Yabancı Diller Bölümü Binasında saat 14:00’ten itibaren yazılı sınava, 09 KAsım 2018 saat 14:00’ten itibaren sözlü sınava alınacaklardır. İlgili planlama Yabancı Diller Bölümü web sayfası Haberler sekmesinden ayrıca ilan edilecektir.

ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN PROGRAM ÖĞRENCİLERİ
(İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunlu olan programlar)

Bu bölümlere kayıt yaptırmış olan öğrenciler öncelikle 07 Kasım 2018 tarihinde Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına (YDSTS) girerler. Bu sınavda en az 40 ve üzeri alan öğrenciler  08-09 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS)’na girmeye hak kazanırlar. 

Sınav kuralları ve açıklamalar için...  


Bu sınavdan, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Diller Eğitimi – İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri 80/100 puan ve üzeri, diğer program öğrencileri ise  60/100 puan ve üzeri almaları durumunda Hazırlık Sınıfı eğitiminden muaf olurlar ve doğrudan lisans eğitimlerine başlarlar. Başarısız olanlar, seviyelerine uygun sınıflarda İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi alırlar.  

Üniversite dışındaki sınav merkezlerinde eşdeğer sınavlara katılarak gerekli puanı alan öğrenciler Hazırlık Sınıfı muafiyetine ilişkin taleplerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na sınav sonuç belgelerini ekledikleri dilekçeleri ile iletmek için başvururlar. Aşağıdaki tabloda belirtilen puanları alan öğrenciler de İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden muaf olurlar.  

 

 

 

 

 

     DIŞ SINAVLAR EŞDEĞERLİK TABLOSU

FAKÜLTE / 
BÖLÜM

İKÜ 
English Proficiency Exam

YDS/

YÖKDİL

TOEFL

(Paper-

Based)

TOEFL IBT

CAE

FCE

PTE
(Academic)

İngiliz Dili ve Edebiyatı,

Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği Programı Öğrencileri

80

75

570

 

90

 

B

80

 

62

İngilizce eğitim-öğretim yapan diğer önlisans ve lisans programları

60

55

510

66

C

60

44

ÖĞRETİM DİLİ TÜRKÇE OLAN PROGRAM ÖĞRENCİLERİ

Öğretim dili Türkçe olan programlara kayıt yaptırmış olan öğrenciler, önlisans ve lisans programlarının birinci ve ikinci yarıyıllarında “Yabancı Dil I” ve “Yabancı Dil II” derslerini zorunlu olarak alırlar. Öğrencilerin bu derslerden muaf olabilmeleri için 07 Kasım 2018 tarihinde Öğretim Dili Türkçe olan Programlar için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı planlanmıştır. Bu sınava girerek sınavda 60 ve 69 arası not alan öğrenciler sadece Yabancı Dil I dersinden, 70 ve üzeri alan öğrenciler ise Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olur. 

Sınav kuralları ve açıklamalar için...  

Aşağıdaki tabloda belirtilen puanları alan öğrenciler de Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olurlar. Yabancı dil muafiyet sınavına girmesi zorunlu olan öğrenci yasal olarak yabancı dil seviyesini gösteren geçerli bir belgeyle başvurduğunda dersten muaf olur.

 

     DIŞ SINAVLAR EŞDEĞERLİK TABLOSU

FAKÜLTE / 
BÖLÜM

İKÜ 
English Proficiency Exam

YDS/

YÖKDİL

TOEFL

(Paper-

Based)

TOEFL IBT

CAE

FCE

PTE
(Academic)

Öğretim dili Türkçe olan önlisans ve lisans programları

60

55

510

66

C

60

44

İKÜ Hazırlık Sınıfı Kayıt Yaptıran Öğrenciler Bilgi Notu

 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/26/2018 - 23:42