İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ONLINE SINAV PROSEDÜRÜ (YDSTS-YDYS)

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDSTS) 08 Eylül 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Toplamda çoktan seçmeli 100 sorunun bulunduğu sınavın süresi 120 dakikadır. Öğrencilerimizin Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na giriş hakkı kazanabilmesi için YDSTS’den minimum 40/100 puan almaları gerekmektedir.

YDSTS’den 40 puan ve üzeri alan öğrencilerimiz 10-11 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazanır. Pandemi sebebiyle olası teknik sorunların önüne geçmek adına Güz Dönemi başında gerçekleşecek olan yeterlik sınavı üç beceriyi (dinleme, okuma ve yazma) ölçecek ve çevrimiçi yürütülecektir. Öğretim dili İngilizce olan bölümlerde okuyacak öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için bu sınavdan 100 üzerinden minimum 60 puan alması gerekmektedir. İngiliz Dili Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde okuyacak öğrencilerimiz için baraj puan 80/100’dür. Aşağıdaki puan tablosunu inceleyebilirsiniz.

Fakülte / Bölüm YDYS
(İKÜ)
İngiliz Dili ve Edebiyatı, Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği Programı Öğrencileri     80
İngilizce eğitim-öğretim yapan diğer ön lisans ve lisans programları     60

Çevrimiçi sınavlarımız Üniversitemizin CATS platformunda yürütülür. Kaydınızı tamamladıktan sonra tarafınıza kullanıcı adı ve şifreniz iletilecektir. “cats.iku.edu.tr” adresine giderek kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme erişim sağlayabilirsiniz. CATS'te oturum açtığınızda, iki adet örnek sınav göreceksiniz. Bu sınavlar
29 Ağustos 2020 itibariyle aktif olacaktır. Sınavlara 04 Eylül 2020 saat 23:59’a kadar erişim sağlayabileceksiniz. Örnek sınavlar deneme amaçlıdır ve sistemin işleyişini kavramanız amacıyla sizler için tasarlanmıştır.

Sınav bilgileri aşağıdaki gibidir:

Sınav Tarih Saat Platform
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 08.09.2020 12:00 – 14:00 cats.iku.edu.tr
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (Yazma) 10.09.2020 12:00 – 13:00 cats.iku.edu.tr
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (Dinleme & Okuma) 11.09.2020 12:00 – 13:05 cats.iku.edu.tr

Yabancı Diller Bölümü olarak sınav prosedürüne aşinalık kazanmanız adına sizlere rehberlik edecek bu dokümanı hazırladık. Sınav esnasında uygulamanız gereken temel adımlar aşağıda belirtilmiştir. Lütfen her adımı dikkatlice okuyunuz ve tüm noktaları anladığınızdan emin olunuz.

SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

Çevrimiçi sınavda izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1.	cats.iku.edu.tr

3.    “Tests&Quizzes” sekmesine, ardından ilgili sınava tıklayınız.

1.	cats.iku.edu.tr

4.    “Begin Assessment”a tıkladıktan sonra soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz.

5.    Her bölümün sonunda, cevaplarınızın kaydolması için “Save” butonuna tıklayınız. Ardından, bir sonraki bölüme geçiniz ve bunu her bölüm sonunda uygulayınız.

1.	cats.iku.edu.tr

6.    Çıkış yapmadan önce “Submit for Grading”e tıklamayı unutmayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyecek ve notlandırılmayacaktır.

cats.iku.edu.tr

7.    Teknik bir sorunla karşılaşmanız durumunda, sınav süresi içinde cevaplarınızı bir kez daha değerlendirmeye gönderebilirsiniz. Bu durumda, yüksek olan puanınız geçerli olacaktır.

YABANCI DİL YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ

READING & LISTENING

Çevrimiçi sınavın Okuma ve Dinleme bölümlerine erişmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

2.    Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

3.    “Tests&Quizzes” sekmesine, ardından ilgili sınava tıklayınız.

cats.iku.edu.tr

Lütfen sınav esnasında bilgisayar veya tablet kullanınız. Ayrıca, dinleme parçalarını ve okuma metinlerini kontrol ediniz ve bilgisayarınıza indiriniz. Zaman kazanmak ve sınavı verilen zaman diliminde bitirmek için dinleme parçalarını sınav başlar başlamaz bilgisayarınıza indiriniz.

WRITING

cats.iku.edu.tr

3.    “Tests&Quizzes” sekmesine tıklayınız.

cats.iku.edu.tr

4.    "Begin Assessment"a tıkladığınızda yazma bölümünün konularını göreceksiniz. Lütfen YALNIZ BİR konu seçiniz.

cats.iku.edu.tr

5.    Cevabınızı aşağıdaki boşluğa yazınız ve “Submit for Grading” e tıklayınız. Aksi takdirde cevabınız sisteme kaydolmayacaktır.

cats.iku.edu.tr

İntihal (İnternetten veya ders kitabından kopyalama, bilgi aşırma vb.) durumu cezaya tabiidir. Sınav esnasında ürününüzü kendi emeğinizle oluşturmanız önemlidir. İntihalin ciddi bir akademik suç olduğunu belirtmek isteriz. İntihalin tespiti halinde, sadece sıfır puan almakla kalmaz, aynı zamanda disiplin cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çevrimiçi sınavlar esnasında tekrarlayan teknik bir sorunla karşılaşmanız halinde ydb@iku.edu.tr adresine geçerli bir kanıtla (ekran görüntüsü vb.) birlikte ivedi biçimde mail atmanızı rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT: Sınavlara zamanında katılıp yukarıda belirtilen tüm adımlarla birlikte değerlendirme prosedürleriyle ilgili yapılan tüm açıklama ve duyuruları takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

Sağlıklı günler dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 08/11/2020 - 21:42