2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yabancı Dil Yeterlik Sınavı


Değerli Öğrencilerimiz,

2021-2022 Güz Dönemi kapsamında Yatay Geçiş programlarına başvuran öğrencilerin Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) 19 Ağustos 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Eğitim dili İngilizce olan bölümlerde okuyacak öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için 100 puan üzerinden minimum 60 almaları gerekmektedir. İngiliz Dili Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde okuyacak öğrencilerimiz için baraj puan 80/100’dür. Aşağıdaki puan tablosunu inceleyebilirsiniz.

Fakülte / Bölüm YDYS
(İKÜ)
İngiliz Dili ve Edebiyatı, Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği Programı Öğrencileri 80
İngilizce eğitim-öğretim yapan diğer ön lisans ve lisans programları 60

Çevrimiçi sınavlarımız Üniversitemizin CATS platformunda yürütülür. Kaydınızı tamamladıktan sonra tarafınıza kullanıcı adı ve şifreniz iletilecektir. “cats.iku.edu.tr” adresine giderek kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme erişim sağlayabilirsiniz.

Sınav bilgileri aşağıdaki gibidir:

Sınav  Tarih  Saat Platform Sayfa
Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (Dinleme & Okuma) 19.08.2021 12:00 – 13:00  cats.iku.edu.tr Aug 19 Proficiency
Exam
Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (Yazma) 19.08.2021 13:15 – 14:00  cats.iku.edu.tr Aug 19 Proficiency
Exam

Yabancı Diller Bölümü olarak sınav prosedürüne aşinalık kazanmanız adına sizlere rehberlik edecek bu dokümanı hazırladık. Sınav esnasında uygulamanız gereken temel adımlar aşağıda belirtilmiştir. Lütfen her adımı dikkatlice okuyunuz ve tüm noktaları anladığınızdan emin olunuz.


YABANCI DİL YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ

READING & LISTENING

Çevrimiçi sınavın Okuma ve Dinleme bölümlerine erişmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1.    cats.iku.edu.tr adresine gidiniz.

2.    Kullanıcı adı (öğrenci numaranız) ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

cats

3.    Sayfanın üst kısmında bulunan “Aug 19 Proficiency Exam” sekmesine tıklayınız.

cats

4.    Sayfanın solunda bulunan “Tests&Quizzes”a gidiniz ve sınav saati geldiğinde sınavı görüntüleyebilmek için sayfayı mutlaka yenileyiniz. İlgili sınav belirtilen saatte aktif olacaktır.

cats

5.    “Begin Assessment”a tıkladıktan sonra soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz.

6.    Her bölümün sonunda, cevaplarınızın kaydolması için “Save” butonuna tıklayınız. Ardından, bir sonraki bölüme geçiniz ve bunu her bölüm sonunda uygulayınız.

cats
7.    Çıkış yapmadan önce “Submit for Grading”e tıklamayı unutmayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyebilir.

cats

8.    Teknik bir sorunla karşılaşmanız durumunda, sınav süresi içinde cevaplarınızı bir kez daha değerlendirmeye gönderebilirsiniz. Bu durumda, yüksek olan puanınız geçerli olacaktır.
Lütfen sınav esnasında bilgisayar veya tablet kullanınız. Ayrıca, dinleme parçalarını ve okuma metinlerini kontrol ediniz.

WRITING

1.    cats.iku.edu.tr adresine gidiniz.

2.    Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

cats

3.    Sayfanın üst kısmında bulunan “Aug 19 Proficiency Exam” sekmesine tıklayınız.

cats

4.    Sayfanın solunda bulunan “Tests&Quizzes”a tıklayınız.

cats
5.    "Begin Assessment"a tıkladığınızda yazma bölümünün konularını göreceksiniz. Lütfen YALNIZ BİR konu seçiniz.

cats

6.    Cevabınızı verilen boşluğa yazınız ve mutlaka “Submit for Grading” e tıklayınız. Aksi takdirde cevabınız sisteme kaydolmayacaktır.

cats

İntihal (İnternetten veya ders kitabından kopyalama, bilgi aşırma vb.) durumu cezaya tabiidir. Sınav esnasında ürününüzü kendi emeğinizle oluşturmanız önemlidir. İntihalin ciddi bir akademik suç olduğunu belirtmek isteriz. İntihalin tespiti halinde, sadece sıfır puan almakla kalmaz, aynı zamanda disiplin cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çevrimiçi sınavlarda uygun sınav ortamının yaratılması ve gerekli teknik ekipmanın temini öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Sorun yaşamanız halinde sınav sayfasının “chat room” özelliğini kullanarak görevli hocalarımızdan destek alabilirsiniz. Sınav esnasında tekrarlayan teknik bir sorunla karşılaşmanız durumunda ise (internet sorunu, elektrik kesintisi vb.) geçerli bir kanıtla birlikte (ekran görüntüsü, resmi belge veya video) sınav bitiş saatini takriben en geç 15 dakika içerisinde ydb@iku.edu.tr adresine mail atmanızı rica ederiz. Belirtilen süreyi aşan bilgilendirmeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 

ÖNEMLİ NOT: Sınavlara zamanında katılım göstermek, yukarıda aktarılan tüm adımlarla birlikte değerlendirme prosedürleriyle ilgili tüm açıklama ve duyuruları takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

Sağlıklı günler dileriz.
Yabancı Diller Bölümü

 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 08/11/2021 - 14:15