2020-21 Akademik Yılı Türkçe Önlisans ve Lisans Programları Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

Değerli Öğrencilerimiz,

Öğretim dili Türkçe olan Önlisans ve Lisans programlarına kayıt yaptırmış öğrencilerimiz için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 10 Şubat 2021 tarihinde, saat 11:00-13.00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Toplamda çoktan seçmeli 50 sorunun bulunduğu sınavın süresi 55 dakikadır. Bu saat dilimleri arasında, sizin için uygun olan zaman diliminde, sınavınızı alabilirsiniz. Sınava başlamadan önce internet bağlantınızın ve pil durumunuzu kontrol edip yeterli düzeyde olduğunu teyid etmek sınavda teknik sorun yaşamamanız açısından önemlidir. Öğrencilerimizin Yabancı Dil I dersinden muaf olmaları için 60-69, Yabancı Dil I ve II derslerinden muaf olmaları için ise 70 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Bu puanları alan öğrenciler, ilgili derslerden A ile geçmiş sayılacaklardır.
Çevrimiçi sınavımız Üniversitemizin CATS platformunda yürütülür. Kaydınızı tamamladıktan sonra tarafınıza kullanıcı adı ve şifreniz iletilecektir. “cats.iku.edu.tr” adresine giderek kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme erişim sağlayabilirsiniz. CATS'te oturum açtığınızda, örnek sınav göreceksiniz. Bu sınav deneme amaçlıdır ve sistemin işleyişini kavramanız amacıyla sizler için tasarlanmıştır.

Yabancı Diller Bölümü olarak sınav prosedürüne aşinalık kazanmanız adına sizlere rehberlik edecek bu dokümanı hazırladık. Sınav esnasında uygulamanız gereken temel adımlar aşağıda belirtilmiştir. Lütfen her adımı dikkatlice okuyunuz ve tüm noktaları anladığınızdan emin olunuz.
 

Yardımcı Doküman  

 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/05/2021 - 21:33