2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ERASMUS YABANCI DİL İSPANYOLCA YETERLİLİK SINAVI

Erasmus başvurusu yapan öğrencilerimiz için İspanyolca Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) 9 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Çevrimiçi sınavlar Üniversitemizin CATS platformunda yürütülür.

Sınav bilgileri aşağıdaki gibidir:

Sınav  Tarih  Saat Platform Sayfa
Yabancı Dil -İSPANYOLCA- Yeterlilik Sınavı 09.03.2021 12:00 – 13:30  cats.iku.edu.tr Erasmus İspanyolca Sınavı

Yabancı Diller Bölümü olarak sınav prosedürüne aşinalık kazanmanız adına sizlere rehberlik edecek bu dokümanı hazırladık. Sınav esnasında uygulamanız gereken temel adımlar aşağıda belirtilmiştir. Lütfen her adımı dikkatlice okuyunuz ve tüm noktaları anladığınızdan emin olunuz.

YABANCI DİL İSPANYOLCA YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ

KELİME & DİLBİLGİSİ & OKUMA

Çevrimiçi sınavın Kelime - Dilbilgisi - Okuma bölümlerine erişmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1.    cats.iku.edu.tr adresine gidiniz.

2.    Kullanıcı adı (öğrenci numaranız) ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

cats

3.    Sayfanın üst kısmında bulunan “Erasmus İspanyolca Sınavı” sekmesine tıklayınız.

ydb

4.    Sayfanın solunda bulunan “Tests&Quizzes”a gittiğinizde belirtilen sınav saatinde ilgili sınavı görüntüleyebileceksiniz.

ydb

5.    Sınavı seçin ve “Begin Assessment”a tıkladıktan sonra soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz.

6.    Her bölümün sonunda, cevaplarınızın kaydolması için “Save” butonuna tıklayınız. Ardından, bir sonraki bölüme geçiniz ve bunu her bölüm sonunda uygulayınız.

cats
7.    Çıkış yapmadan önce “Submit for Grading”e tıklamayı unutmayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyebilir.

cats

8.    Teknik bir sorunla karşılaşmanız durumunda, sınav süresi içinde cevaplarınızı bir kez daha değerlendirmeye gönderebilirsiniz. Bu durumda, yüksek olan puanınız geçerli olacaktır.

Lütfen sınav esnasında bilgisayar veya tablet kullanınız.

Çevrimiçi sınavlar esnasında tekrarlayan teknik bir sorunla karşılaşmanız halinde ydb@iku.edu.tr adresine geçerli bir kanıtla (ekran görüntüsü vb.) birlikte sınav günü ivedi biçimde mail atmanızı rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT: Sınavlara zamanında katılıp yukarıda belirtilen tüm adımlarla birlikte değerlendirme prosedürleriyle ilgili yapılan tüm açıklama ve duyuruları takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

Sağlıklı günler dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 03/05/2021 - 18:14