İKÜ Hazırlık Sınıfına Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin

İstanbul Kültür Üniversitesi Hazırlık Sınıfına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin en sık sorduğu sorular;

Öğretim dili İngilizce olan bir programa kayıtlı olan öğrenciler, öncelikle, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına (YDSTS) girerler. Bu sınavdan 40/100 ve üzerinde alan öğrenciler, Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına girerler. Bu sınavda, kayıtlı oldukları programa göre yeterli puanı alan öğrenciler lisans eğitimlerine başlarlar. Yeterli puanı alamayan öğrenciler bir eğitim-öğretim yılı boyunca İngilizce Hazırlık Eğitimi görürler.
Fakülte / Bölüm YDYS (İKÜ)
İngiliz Dili ve Edebiyatı, Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği Programı Öğrencileri 80
İngilizce eğitim-öğretim yapan diğer önlisans ve lisans programları 60

 

EVET. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına dilekçe vererek İngilizce Hazırlık Sınıfında okuyabilirsiniz.
EVET. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının (YDSTS) amacı dil beceri seviyenizi belirlemek olduğu için MUTLAKA bu sınava girmelisiniz.
EVET. YDSTS sonucuna bağlı olarak uygun olduğunuz seviyeye yerleştirildikten sonra güçlük yaşamanız durumunda dersinize giren Öğretim Görevlileri  tarafından durumunuz tespit edilip raporlandığı takdirde bir kereye mahsus olarak seviye ve/veya sınıf değişikliği yapılabilmektedir.
EVET. Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından başarılı olduğunuzu gösterir belgeyi İngilizce Hazırlık eğitiminizi tamamladığınız Eğitim-Öğretim yılı akabinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan talep edebilirsiniz.
Yabancı Dil Yeterlilik Sınav sonucunuz 2 yıl süreyle geçerlidir.
Yabancı Diller Bölümümüz ‘Pearson Assured’ tarafından akredite edilmiş ve verdiği eğitimin kalitesi uluslararası seviyede belgelenmiştir. Buna ek olarak, öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini gösterir uluslararası geçerliliği olan ‘Pearson Assured’ sertifikasını alma hakları vardır.
İngilizce Hazırlık ve genel olarak Bölümünüz ile ilgili tüm duyuruları Yabancı Diller Bölümü web sitesinden (https://ydb.iku.edu.tr ) ve CATS sisteminden (http://cats.iku.edu.tr/portal)  takip edebilirsiniz.
Yaşadığınız akademik problemleri ilk olarak sınıf danışmanıza aktardığınızda, danışmanınız sizi gerekli mercilere yönlendirecektir.
EVET. Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin Eğitim-Öğretim yılı boyunca derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır.
EVET. Aşağıda belirtilen dış sınavlardan aldığınız puanı gösterir belgeyi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ibraz etmeniz durumunda İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olursunuz. 
 
Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosu    
Fakülte / Bölüm YDYS (İKÜ) YDS TOEFL
PBT
TOEFL
IBT
CAE FCE PTE
(Academic)
YÖKDİL
İngiliz Dili ve Edebiyatı, 
Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği Programı Öğrencileri
80 75 550 80 B B2 62 75
İngilizce eğitim-öğretim yapan diğer önlisans ve lisans programları 60 55 517 66 C B1 44 55

 

EVET. Gereken şartları karşılayan öğrenciler yarıyılda İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olabilirler.
İngilizce Hazırlık Sınıfında başarısız olan öğrenciler isteğe bağlı olarak Yaz Öğretimi döneminde İngilizce Hazırlık eğitimi alıp akademik koşulları karşılamaları durumunda  İngilizce Hazırlık eğitimini tamamlayabilirler. Buna ek olarak İngilizce Hazırlık eğitimin 1. yılında başarısız olan her öğrencinin bir sonraki Eğitim-Öğretim yılı başında yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına girme hakkı vardır. Öğrenciler, bu sınavda başarılı olmaları durumunda bölümlerine geçiş yapabilirler. Başarısız olan öğrenciler İngilizce Hazırlık Sınıfını tekrar ederler.
İngilizce Hazlıklık Eğitiminde kullanılacak ders materyellerinin satışları Eğitim-Öğretim yılı başında kampüs içersinde kurulan standlarda yapılmaktadır. 

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/31/2018 - 17:54