İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık Sınıfı)

Yabancı Diller Bölümümüz, İngilizce öğretim veren bölümlere kayıtlı olan öğrencilere seviyelerine uygun sınıflarda (A1, A2, B1, B1+, B2) İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi sağlar. Öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizin genel yabancı dil altyapılarını oluşturmak ve dört temel dil becerisi olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini birbirleriyle bağlantılı olarak geliştirmektir. Ayrıca, dil öğreniminde bilgi teknolojilerini en üst düzeyde kullanabilen, kendine güvenen, eleştirel bakış açısına sahip, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmektir.

Yabancı Diller Bölümümüz, ayrıca, lisans ve önlisans programlarının eğitim-öğretim planlarında yer alan mesleki, akademik, seçmeli ve zorunlu yabancı dil derslerini vermektedir.

Bölümümüz Sınav Birimi, İngilizce Hazırlık Sınıfı ölçme-değerlendirme araçlarının hazırlanmasına ek olarak Üniversitemizin farklı bölüm ve birimlerinden gelen talepler doğrultusunda lisansüstü öğrenci adaylarına ve değişim programları ile yurt dışı öğrenci hareketliliğine başvuran öğrencilere yabancı dil sınavları hazırlayıp uygulamaktadır.

Bölümümüz, öğretim görevlilerine günümüz yüz yüze ve uzaktan yabancı dil öğretimi ve öğrenimi için gerekli tüm donanıma sahip ve uygun bir çalışma ortamı sunar. Buna ek olarak, profesyonel gelişimlerine aktif katkı sağlar ve yabancı dil öğretimini geliştirici çalışmalar yapmaları için kendilerini teşvik eder.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 08/11/2022 - 19:50