2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DGS EK YERLEŞTİRME YABANCI DİL SEVİYE TESPİT SINAVI

2022-2023 Güz Dönemi kapsamında Üniversitemizin öğretim dili İngilizce olan programlarına ek tercih ile kayıt yaptıran öğrencilerin Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 2 Kasım 2022 tarihinde Şirinevler Yerleşkesi’nde yüz yüze gerçekleşecektir.

Sınavla ilgili genel bilgiler aşağıdaki tabloda mevcuttur.

Sınav Saat Tarih Yerleşke Oturum Listesi
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 11:00-12:10 02.11.2022 Şirinevler

Sınavla ilgili önemli hatırlatmalar aşağıdaki gibidir:
1- Sınavla ilgili tüm duyurular ydb.iku.edu.tr web sayfası “Haberler” sekmesinden yapılacaktır.
2- Sınav yüz yüze ve Şirinevler Yerleşkesinde gerçekleşecektir.
3- Her bir öğrenci planlama dahilinde öğrenci numarasının bulunduğu oturumda sınavını alacaktır. Bu nedenle de öğrencilerin listeleri kontrol etmeleri önem arz etmektedir.
4- Listelerde KVKK gereğince isim açıklanmayacak, öğrenci numaraları kullanılacaktır.
5- Adayların sınav başlangıç saatinden en geç 15 dakika önce sınav salonlarında uygun kimlikleriyle hazır bulunmaları gerekmektedir.
6- Adayların gelirken yanlarında uygun kimlik kartı, kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
7- Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı’na giriş hakkı kazanabilmek için seviye tespit sınavından en az 40/100 puan alınması gerekmektedir. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı notu 40 puanın altında olan öğrenciler Hazırlık Sınıfı’nda eğitim görür.
8- Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı sonuçları ydb.iku.edu.tr “Haberler” sekmesi üzerinden ilan edilir.
Sınav oturum listeleri ayrıca paylaşılacaktır. Öğrencilerimizin duyuruları takip etmelerini rica ederiz.

Başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 11/01/2022 - 17:07